Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

νομική μονομαχία έγινε σήμερα στο Εκλογοδικείο της Καλαμάτας, μεταξύ των νομικών επιτελείων του Γιώργου Τσώνη και του Στάθη Αναστασόπουλου


Νομική μάχη στο εκλογοδικείο για το νέο δήμαρχο Μεσσήνης Τρίτη, 29 Ιούλιος 2014        
ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Δυνατή νομική μονομαχία έγινε σήμερα στο Εκλογοδικείο της Καλαμάτας, μεταξύ των νομικών επιτελείων του Γιώργου Τσώνη και του Στάθη Αναστασόπουλου, για τη Δημαρχία της Μεσσήνης. Και οι δύο πλευρές παρουσίασαν ισχυρά επιχειρήματα και δεν αποκλείεται τη λύση να δώσει ακόμη και η κλήρωση!...
Στο Εκλογοδικείο προσέφυγε με ένστασή του ο Γιώργος Τσώνης, που σύμφωνα με την ανακήρυξη του Πρωτοδικείου έχασε τις εκλογές με μία ψήφο διαφορά από τον Στάθη Αναστασόπουλο.
Όμως στο Εκλογοδικείο προσέφυγε με αντένσταση και ο Στάθης Αναστασόπουλος, που διεκδικεί να διευρύνει τη διαφορά του από τον Γιώργο Τσώνη.
Οι δύο διάδικοι είχαν στο πλευρό τους καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου, ο Γιώργος Τσώνης τον Γιώργο Σωτηρέλη και ο Στάθης Αναστασόπουλος τον Φίλιππο Σπυρόπουλο.
Στη διαδικασία τον Γιώργο Τσώνη εκπροσώπησαν ο δικηγόρος της Αθήνας Παναγιώτης Δημητρόπουλος και οι δικηγόροι Καλαμάτας Αντώνης Γιαννακόπουλος και Ευφροσύνη Βασιλαδιώτη, ενώ τον Στάθη Αναστασόπουλο ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος και ο Κώστας Μαργέλης.
Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος μίλησε για πιθανολογούμενη νοθεία και αλλοίωση της βούλησης του εκλογικού σώματος, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα περιστατικά στο εκλογικό τμήμα του χωριού Βλάσση και στο 225 εκλογικό τμήμα της Μεσσήνης. Όπως τόνισε, στο Βλάσση βρέθηκαν δύο λιγότερα ψηφοδέλτια από όσα καταμέτρησε η εφορευτική επιτροπή με τη δικαστική αντιπρόσωπο και επιπλέον η διαδικασία καταμέτρησης δεν έγινε με τον νόμιμο τρόπο. Ισχυρίστηκε ότι τα δύο ψηφοδέλτια που λείπουν ανήκουν στο συνδυασμό του Γιώργου Τσώνη και αφαιρέθηκαν για να μειωθεί ο αριθμός των ψήφων που έλαβε. Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση οδηγείται από τον συνδυασμό στην ποινική δικαιοσύνη.
Σε ό,τι αφορά το 225 εκλογικό τμήμα της Μεσσήνης, ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος είπε ότι βρέθηκαν δύο υπεράριθμα ψηφοδέλτια, ότι βρέθηκαν επίσης δύο κενοί φάκελοι, ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος αφαίρεσε δύο ψηφοδέλτια του συνδυασμού του Γιώργου Τσώνη για να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τα δύο υπεράριθμα και ότι επίσης βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια του Στάθη Αναστασόπουλου χωρίς μονογραφή και αρίθμηση. Είπε ότι και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται να έχει γίνει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Κατά τα άλλα ο Πάνος Δημητρόπουλος τόνισε ότι στο 223 εκλογικό τμήμα της Μεσσήνης το 33 ψηφοδέλτιο καταμετρήθηκε υπέρ του Στάθη Αναστασόπουλου ενώ ήταν του Γιώργου Τσώνη, ενώ αναφέρθηκε και σε σειρά ψηφοδελτίων του Στάθη Αναστασόπουλου με διάφορα σημάδια που ενδεχομένως αποτελούν στοιχεία προσπάθειας κατεύθυνσης των ψήφων.
Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος του Στάθη Αναστασόπουλου υποστήριξε ότι το ψηφοδέλτιο 33 στο 223 εκλογικό τμήμα της Μεσσήνης ήταν του Στάθη Αναστασόπουλου αλλά αφαιρέθηκε και στη θέση του μπήκε πιθανολογούμενα πλαστό υπέρ του Γιώργου Τσώνη. Ζήτησε μάλιστα να διενεργηθεί γραφολογική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η πλαστότητα της μονογραφής.
Τόνισε ότι ο Στάθης Αναστασόπουλος προσέφυγε πρώτος στην Εισαγγελία ζητώντας να διερευνηθούν συγκεκριμένες περιπτώσεις νοθείας και μετά ακολούθησε ο Γιώργος Τσώνης.
Είπε ότι υπέρ του Γιώργου Τσώνη έχουν προσμετρηθεί πολλά άκυρα ψηφοδέλτια, όπως διπλοτυπωμένα, ζωγραφισμένα, σκισμένα  με συμμετρικό τρόπο κ.ά
Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος ζήτησε να καταθέσουν μάρτυρες για τις περιπτώσεις που η αντίπαλη πλευρά ισχυρίζεται πιθανολογούμενη νοθεία, αλλά το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα εφόσον κριθεί απαραίτητο στη συνέχεια.
Πάντως η απόφαση αναμένεται μέσα στο Αύγουστο, πριν την 1η Αυγούστου που θα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή τα καθήκοντά της.
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου