Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


Απάντηση Τζώρτζη με σκληρό ύφος σε Καφαντάρη και Νίκα για το Ριζόμυλος-Καλαμάτα

Τελευταία Ενημέρωση: 26/04/2013 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Οξύ παραμένει το πρόβλημα των τεχνικών χαρακτηριστικών του δρόμου Ριζόμυλος – Καλαμάτα και, κατά συνέπεια, οποιαδήποτε αναφορά σε αυτό προκαλεί τριβές. Αυτό συνέβη προχθές και στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, όπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νικ. Τζώρτζης, διαμαρτυρήθηκε για τις σχετικές δηλώσεις δημάρχων (Καλαμάτας και Πύλου – Νέστορος), σημειώνοντας πως θα πρέπει και οι δυο τους, ως αυτοδιοικητικοί, να σέβονται τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απορία του για το πώς έκαναν αυτές τις δηλώσεις.
Ο κ. Τζώρτζης ανέφερε πως μετά από αυτές τις δηλώσεις αναγκάστηκε να θίξει το θέμα, αλλά και να εκφράσει την απορία του για τη μη αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, θέλοντας να δώσει εξηγήσεις ο δήμαρχος.
Πρότεινε άμεσα τη σύγκληση της επιτροπής που είχε αποφασιστεί με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την παράστασή της στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαν. Αγγελάκα, καθώς και τον ορισμό δικηγόρου, εξειδικευμένου σε τέτοια θέματα, προκειμένου να μπορεί να επέμβει αν παραστεί ανάγκη.
Απάντησε στις δηλώσεις του κ. Καφαντάρη (πως θα προχωρήσει ο δρόμος, έχουν εξομαλυνθεί οι τριβές και θα ληφθούν υπόψη οι όποιες αλλαγές), λέγοντας πως δεν είναι εκπρόσωπος του ΠΕΧΩ, για να γνωρίζει τι συμβαίνει, χαρακτηρίζοντας περίεργο το να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις.
Όσον αφορά στις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας πως θα λογοδοτήσουν όσοι δε συμφωνούν, απάντησε: «Θα λογοδοτήσουμε όταν κάτι που αποφασίσαμε δεν το υποστηρίξαμε στους συνδημότες μας. Άλλοι, πιστεύω, θα λογοδοτήσουν με τον τρόπο που συμβάλλουν στο έργο, το οποίο θα φέρει καταστροφές στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου».
 
Ο δήμαρχος Μεσσήνης  
Ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στ. Αναστασόπουλος απάντησε πως είχε επικοινωνία με τη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να υπάρχει κάτι το νεότερο, καθώς και ότι ζήτησε συνάντηση με το γ.γ. Μαν. Αγγελάκα, που θα πραγματοποιηθεί, όπως ανέφερε, την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο κ. Αναστασόπουλος επισήμανε ότι είναι υπέρ του δρόμου, αλλά θα πρέπει στο τμήμα του που διέρχεται την περιοχή της Μπούκας να είναι τέτοια τα γεωμετρικά του στοιχεία που να είναι συμβατά με όσα προβλέπει το ΓΠΣ Μεσσήνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου