Δευτέρα 29 Απριλίου 2013


ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ, ΟΚΤΩ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Ναυτική τραγωδία ανοικτά της Πύλου

 29/04
Ναυτική τραγωδία νωρίς το πρωί, ανοικτά της Πύλου και συγκεκριμένα 78 ν.μ. ανοικτά της Μεθώνης (κοντά στη Νήσο Σαπιέντζα), όταν δύο πλοία συγκρούσθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα το ένα που μετέφερε λιπάσματα να βυθισθεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά, να χάσουν τη ζωή τους δύο ναυτικοί και αγνοούνται ακόμα οκτώ.

Περίπου στις 6.00 το πρωί, το φορτηγό πλοίο (κοντέινερ) CONSOUTH, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, με 16 επιβαίνοντες (πέντε Ρώσους, δέκα Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο) και κενό φορτίου συγκρούστηκε με το φορτηγό πλοίο PIRI REIS, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 Σύριους.

Το PIRI REIS, είχε αναχωρήσει φορτωμένο με λίπασμα από την Ανάμπα της Αλγερίας με προορισμό την Ουκρανία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το CONSOUTH εμβόλισε το PIRI REIS, με αποτέλεσμα να σημειωθεί ταχεία εισροή υδάτων και το πλοίο να βυθιστεί μέσα σε λίγα λεπτά.


Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη εκτεταμένες έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, ένα αεροσκάφος c-130 και ελικόπτερο Sikorsky.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τις σωρούς των δύο ναυτικών του PIRI REIS, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται άλλοι 8 ναυτικοί.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο υπουργός Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλης, ανέφερε ότι οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος, καθώς την ώρα της σύγκρουσης ο πλοίαρχος του πλοίου που βυθίστηκε δεν βρισκόταν στη γέφυρα.

Ανησυχία προκαλεί και το φορτίο του πλοίου που βυθίστηκε για την πρόκληση ρύπανσης σε μια ευαίσθητη οικολογικά θαλάσσια περιοχή και η τοξικότητα των λιπασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου