Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους,δεν θα γίνει περιφορά του Επιταφίου στον προαύλιο χώρο των ναών,ανάσταση από τις 20.00

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τις Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Σεβ.Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος για να ενημερώσει για την λειτουργία των Εκκλησιών της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος τόνισε πως στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα ξεκινάνε στις 6 το απόγευμα, πλην της Μ.Πέμπτης που θα αρχίσει στις 17:30 και του Μ.Σαββάτου στις 20:00.

Θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν, επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και μάλιστα έχει γίνει σύσταση για χρήση διπλής μάσκας.

Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με την τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ. Η Μητρόπολη Μεσσηνίας βρίσκεται σε συνεννόηση με το τοπικό τμήμα του ΕΟΔΥ για να διεξαχθούν αύριο Μ.Τρίτη ράπιντ τεστ αλλιώς θα γίνονται σελφ τεστ.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε πως δεν θα γίνει περιφορά του Επιταφίου στον προαύλιο χώρο των ναών, αλλά θα γίνεται προσκύνημα του Επιταφίου εντός του ναού, και πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και τους λοιπούς περιορισμούς.
Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης ζήτησε την πιστή τήρηση των μέτρων, “όπως έχει γίνει στην Μεσσηνία εδώ κι ενάμισι χρόνο και να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο και να μην το χαλάσουμε με λυπηρά γεγονότα που θα δοκιμάσουν τους ανθρώπους και τον τόπο για πολύ καιρό”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου