Τρίτη 13 Απριλίου 2021

είπαμε η καρέκλα είναι ζεστή και φραγκάτη όταν μάλιστα βολεύουμε εαυτούς και αλλήλους εμείς να περνάμε καλά

 Είναι πολύ δύσκολη η πολιτιστική διαχείριση από τον δήμο ; τι εορτάζουμε φέτος άραγε;ξέρουν κάποιοι σε τι τόπο βασιλεύουν ;όταν δεν ξέρουν την ιστορία , ότι  κάθε γωνία είναι ποτισμένη με το αίμα της ελευθερίας !το διάβασμα βλέπεις  κουράζει, η καρέκλα είναι ξεκούραστη άσε που έχει και λεφτά .

ΟΔΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗ ΧΟΥΛΙΑ 

Ένα δρομάκι από τα πολλά  με τα μεγάλα ονόματα των ξεχασμένων αγωνιστών της επανάστασης του 1821 εξαφανισμένο κάτω από την σκόνη της ιστορίας ,ποιος θυμάται αυτόν τον ήρωα ;ήρθε λοιπόν η συλλογή Ρενέ Πιο στο Τσικλητηριο να μας το  θυμίσει οτι ειναι πυλιος αγωνιστής τού 1821 παρασημοφορήθηκε από τόν Όθωνα , τό μετάλλιο καί τό αναμνηστικό δίπλωμα βρίσκεται σήμερα στην συλλογή τού Ρενέ Πίο στο Τσικλητήριο.
πόσα άλλα τέτοια δρομάκια μικρά και μεγάλα με μικρούς και μεγάλους ήρωες υπάρχουν στην Πύλο ξεχασμένα ; ένας τόπος που σε κάθε βήμα θα πρέπει να ρέει η ιστορία, αλλά είπαμε η καρέκλα ! και πόσοι άλλοι τέτοιοι  δρόμοι είναι κλειστοί από την πλεονεξία ορισμένων ! είπαμε η καρέκλα είναι ζεστή και φραγκάτη (δες φωτογραφίες των προσώπων που μας διοικούν πριν και μετά καρέκλας για να καταλάβετε μεταμόρφωση ,και οχι μόνον ενδυματολογική ) όταν μάλιστα βολεύουμε εαυτούς και αλλήλους εμείς να περνάμε καλά .
Μια ιδιωτική πρωτοβουλία πρόσφατα από το ''ινστιτούτο πολιτισμού Μεσσηνίας'' υιοθέτησε η επιτροπή ''Ελλάδα 21'' και ενέταξε μεταξύ  των αιωνόβιων δέντρων της επανάστασης και τον πλάτανο της Πύλου όπου θα μπει ιδική σήμανση λογότυπο σε ιδική εκδήλωση εντός του έτους 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου