Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

2o Διαδικτυακό Σεμινάριο για το European City Facility

 


Ευγενική Υπενθύμιση:
2o Διαδικτυακό Σεμινάριο για το
European City Facility

2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Περίοδος Υποβολής:
29 Μαρτίου - 31 Μαϊου 2021
 
Μια εξαιρετική ευκαιρία να εξασφαλίσουν οικονομική στήριξη ύψους έως 60.000 € και τεχνική βοήθεια για την εκπόνηση μελετών και την ωρίμανση έργων, τα οποία θα διαμορφώσουν τις βιώσιμες πόλεις του μέλλοντος, έχουν οι Δήμοι υποβάλλοντας αίτημα χρηματοδότησης στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία European City Facility (EUCF) έως τις 31 Μαΐου 2021 (ώρα Ελλάδος 18:00).

Στόχος της πρωτοβουλίας EUCF είναι να βοηθήσει τους Δήμους να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή φιλόδοξων πλάνων στον τομέα της ενεργειακής μετάβασης και να στραφούν προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό θα χρηματοδοτηθούν προτάσεις οι οποίες θα σχετίζονται ενδεικτικά με την έξυπνη διαχείριση ενέργειας, τις ενεργειακές αναβαθμίσεις και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ ως Εθνικός Συντονιστής της πρωτοβουλίας EUCF στην Ελλάδα, θα πραγματοποιήσει σήμερα, 5 Απριλίου 2021 στις 12:00, το 2ο Διαδικτυακό Σεμινάριο για να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους Δήμους για τους στόχους του EUCF και τη διαδικασία υποβολής του Αιτήματος  Χρηματοδότησης. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Ελληνικά και θα εξηγεί αναλυτικά όλα τα βήματα της διαδικασίας υποβολής.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Λαμβάνετε το παρόν μήνυμα επειδή ακολουθείτε ή συμμετέχετε στο Δίκτυο Πόλεων "ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ"
Για να ακυρώσετε τη συνδρομή σας πατήστε εδώ.

1η Εθνική Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Έργου PATH2LC

 
By SUSTAINABLE CITY on 06/04/2021
 

Picture
Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Έργο PATH2LC, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα HORIZON 2020 και έχει ως στόχο την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία μετάβασης προς μια κοινωνία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο του έργου, θα δημιουργηθούν Δίκτυα σε 5 Ευρωπαϊκές χώρες που θα αποτελούνται από στελέχη των Δημοτικών Αρχών και θα οργανωθούν δραστηριότητες που θα επιτρέψουν την αμοιβαία εκμάθηση.

Στην Ελλάδα, συντονιστής για την ανάπτυξη του Εθνικού Δικτύου Δήμων είναι η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, η οποία διοργάνωσε την Παρασκευή, 02/04/2021, την 1η Εθνική Συνάντηση. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μέσω τηλεδιάσκεψης, παρευρέθηκαν και έκαναν στοχευμένες παρεμβάσεις Δήμαρχοι, αιρετοί εκπρόσωποι και στελέχη από τους 8 Δήμους – Μέλη της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ που συμμετέχουν στο έργο: Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Δωδώνης, Ιεράπετρας, Κορινθίων, Μεσσήνης, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Οιχαλίας και Πέλλας.


Επίσης, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν το Γερμανικό Ινστιτούτο για τη Διαχείριση των Πόρων και την Ενέργεια (IREES – Institute for Resource Efficiency and Energy Strategies), το οποίο αποτελεί τον συντονιστή του έργου, καθώς και ειδικοί εμπειρογνώμονες από το Αυστριακό Ερευνητικό Κέντρο e-think (e-think Energy Research) και το Γερμανικό Ινστιτούτο Fraunhofer για την Καινοτομία (Fraunhofer Institute for Systems and Innovation Research).

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία των εκπροσώπων των επιλεχθέντων Δήμων με την Κεντρική Ευρωπαϊκή Ομάδα του Έργου και τους Συντονιστές και η παρουσίαση των δράσεων και των οραμάτων των Ελληνικών Δήμων. Οι Δήμαρχοι απηύθυναν αρχικά σύντομο χαιρετισμό και παρουσίασαν συνοπτικά τους φιλόδοξους στόχους των Δήμων τους. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο τα στελέχη των Δήμων που παρουσίασαν τους Δήμους τους, την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με την ενέργεια και το σχέδιό τους αναφορικά με την ενεργειακή τους μετάβαση.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, έχοντας πάντα ως στόχο την ενεργό στήριξη και ανάδειξη των μελών της, οργάνωσε μια πολυθεματική τηλεδιάσκεψη με στόχο αφενός την παροχή της δυνατότητας στους Δήμους να παρουσιάσουν τα πρωτοποριακά τους σχέδια και αφετέρου να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές. Η ομάδα του έργου κατέγραψε όλα τα σημαντικά στοιχεία και τα προβλήματα των Δήμων και θα τα λάβει υπόψη κατά τη διάρκεια του έργου, ώστε οι Δήμοι που συμμετέχουν σε αυτό να αποκομίσουν το μέγιστο όφελος.

Picture

Διαβάστε περισσότερα »



2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Περίοδος Υποβολής:
29 Μαρτίου - 31 Μαϊου 2021

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Εθνικό Διαδικτυακό Σεμινάριο που οργάνωσε το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» αναφορικά με τη 2η Πρόσκληση Χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EUCF. Ως Εθνικός Συντονιστής, η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ προσκάλεσε εκπροσώπους των Δήμων για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προκύπτουν από το Ευρωπαϊκό Έργο και τον τρόπο υποβολής της Αίτησης Χρηματοδότησης.

Μέσω του προγράμματος, οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ποσό 
έως 60.000 € για την εκπόνηση μελετών και ενεργειών ωρίμανσης που εντάσσονται στο πλαίσιο της πράσινης ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξη όπως οι ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων, η εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Σας υπενθυμίζουμε πως η  2η Πρόσκληση Χρηματοδότησης έχει ήδη δημοσιευθεί και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Μαΐου 2021 (ώρα Ελλάδος 18:00).

Διαβάστε περισσότερα »

 
ΒΙΝΤΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ ή επικοινωνήστε με τον Εθνικό Εμπειρογνώμονα, Δρ. Παναγιώτη Μιχαήλ, στο ce.greece@eucityfacility.eu.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Λαμβάνετε το παρόν μήνυμα επειδή ακολουθείτε ή συμμετέχετε στο Δίκτυο Πόλεων "ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ"
Για να ακυρώσετε τη συνδρομή σας πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου