Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Εγγραφο του υπουργείου πολιτισμού απο 3/6/2020 γράφει στα ''παλιά του παπούτσια'' ο δήμος Πύλου Νέστορος

 Εγγραφο του υπουργείου πολιτισμού απο 3/6/2020 γράφει στα ''παλιά του παπούτσια'' ο δήμος Πύλου Νέστορος με την αποφαση ΑΔΑ: 9Υ8ΛΩ1Β-ΡΗΧ 30-06-2020 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ



απο 3/6/2020 με αποδέκτη το δήμο Πύλου Νέστορος το έγγραφο του υπουργείου πολιτισμού που απορρίπτει ο δήμος εις γνώση του η εν αγνεία του ;

και στις 30/6/2020 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Λήψη απόφασης για εφαρμογή οριζόντιας σήμανσης στην Κοινότητα Πύλου του Δήμου Πύλου Νέστορος κατόπιν της υπ’ αριθμ. 9085/26-06-2020 εισήγησης της τεχνικής υπηρεσίας, με παρόντα τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πύλου ! χωρίς να έχει πάρει απόφαση η τοπική κοινότητα Πύλου !


Θέτω υπόψη του συμβουλίου την 9085/26-06-2020 εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομίας, Δόμησης & Ποιότητας Ζωής η οποία έχει ως εξής:

 « Στα πλαίσια βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών στην περιοχή της κεντρικής πλατείας της Πύλου, εξετάστηκε από την υπηρεσία μας η εφαρμογή οριζόντιας διαγράμμισης επί των οδών περιμετρικά αυτής. 

 Λαμβάνοντας υπόψη μετά την διενεργηθείσα αυτοψία τα γεωμετρικά στοιχεία δρόμων και πεζοδρομίων και αφού λάβαμε υπ’ όψη μας τον Κ.Ο.Κ. και τις συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης στην περιοχή, εισηγούμεθα την εφαρμογή οριζόντιας σήμανσης σύμφωνα με την συνημμένη Τεχνική περιγραφή και όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχέδιο που συνοδεύει την παρούσα και η οποία αναφέρει τα εξής:

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Δ.Κ. Πύλου - ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα τεχνική περιγραφή αφορά στην εφαρμογή οριζόντιας σήμανσης (διαγραμμίσεις) για την απαγόρευση στάθμευσης σε τμήματα οδών εντός του Ρ.Σ. Πύλου της Δημοτικής Κοινότητας Πύλου, κατόπιν των ήδη ισχυόντων απαγορεύσεων σε αυτά, οι οποίες διατηρούνται. Οι εργασίες αυτές είναι αναγκαίες για την ασφαλέστερη κυκλοφορία των πεζών κατά τους θερινούς μήνες, αφού στα σημεία επεμβάσεων υφίστανται σχεδόν αποκλειστικά καταστήματα και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού των εξυπηρετούμενων επισκεπτών κατά την τουριστική περίοδο. 

Οι ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιούνται κατόπιν της 203/2013 απόφασης Δ.Σ. Πύλου – Νέστορος και των προγενέστερων αυτής οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις οι ρυθμίσεις στάθμευσης ισχύουν ως εξής: 

• Απαγόρευση στάθμευσης περιμετρικά της πλατείας Τριών Ναυάρχων, εκατέρωθεν των οδών. 

• Θέση στάθμευσης ΤΑΧΙ στην Ανατολική πλευρά της πλατείας Τριών Ναυάρχων, από του Νότιου άκρου αυτής και σε μήκος 55,00 περίπου μέτρων προς τα Βόρεια, προς εξυπηρέτηση εννέα οχημάτων. • Θέση στάθμευσης δικύκλων στην Βορειοανατολική πλευρά της πλατείας Τριών Ναυάρχων, σε συνέχεια της ως άνω δημιουργούμενης θέσης προς τα Βόρεια και σε μήκος 8,30 περίπου μέτρων 

• Θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ στην Βορειοανατολική πλευρά της πλατείας Τριών Ναυάρχων, σε συνέχεια της ως άνω δημιουργούμενης θέσης προς τα Βόρεια και σε μήκος 16,50 περίπου μέτρων, προς εξυπηρέτηση τριών οχημάτων. Στα πλαίσια εφαρμογής των ανωτέρω και βελτίωσης των χαρακτηριστικών κυκλοφορίας προτείνονται τα ακόλουθα:

 • Θέση προς εξυπηρέτηση τουριστικών λεωφορείων και οχημάτων χρηματαποστολής έμπροσθεν ξενοδοχείου GALAXY και Εθνικής Τράπεζας. 

• Θέσεων στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας, έμπροσθεν καταστημάτων Ανατολικά και Δυτικά. • Περιοχής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας και Ε.Ι.Χ. στην Βορειοανατολική πλευρά, σε επέκταση της περιοχής απαγόρευσης στάθμευσης προς την πλευρά της πλατείας.

 • Δημιουργία διαβάσεων πεζών στις θέσεις που σημειώνονται. Τα ανωτέρω, όπως και η εφαρμοζόμενη διαγράμμιση φαίνονται στο Σχέδιο που συνοδεύει την παρούσα. Για την εφαρμογή των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων απαιτείται η τοποθέτηση ρυθμιστικών πινακίδων, σε αντικατάσταση ή συμπλήρωση των υφιστάμενων. Ο τύπος των πινακίδων σήμανσης που θα χρησιμοποιηθούν, το είδος των μεταλλικών στύλων στήριξης, καθώς και ο τρόπος πάκτωσης αυτών καθορίζονται από τις αντίστοιχες τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης το είδος των διαγραμμίσεων, οι διαστάσεις αυτών, όπως και η βαφή θα είναι σύμφωνα με τις αντίστοιχες τεχνικές προδιαγραφές.

 Τέλος και κατά περίπτωση ορισμένοι χώροι δύναται να οριοθετηθούν με φορητές κατασκευές, πλαστικούς κώνους ή κολωνάκια .»

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου