Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΣΤΟΠ απο Νίκα για το αεροδρόμιο Τρίπολης!




nikas-press

«Κόντρα» πάει ο Νίκας στα σχέδια της περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία αεροδρομίου στην Τρίπολης
Την πρώτη συνεδρίασή της μετά τις εκλογές πραγματοποίησε την Τρίτη 10 Ιουνίου η περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου στην Τρίπολη, συζητώντας για ποικίλα θέματα που θα τους απασχολήσουν μέχρι το τέλος καλοκαιριού.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, σε δηλώσεις του λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση μίλησε για τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι δήμοι και φυσικά για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι δήμαρχοι που τους αντιμετωπίζουν σαν τον τελευταίο τροχό της άμαξας είπε θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες καταστάσεις.
Επόμενο θέμα ήταν η διαχείριση των χρημάτων του ΕΣΠΑ στο όποιο τόνισε ότι αυτά τα χρήματα πρέπει να τα διαχειρίζονται διαφορετικά, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια μίλησε για το αεροδρόμιο τη Τρίπολης, εμμένοντας  ότι το αεροδρόμιο δε θα είναι προς όφελος της Πελοποννήσου καθώς θα υποβαθμίσει αυτό της Καλαμάτας. Ο κ. Νίκας εκφράζει φανερά την άρνησή του στη δημιουργία ενός πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, τονίζοντας ότι πρέπει η Τρίπολη να βρει κάποιον άλλο τρόπο να αναδειχθεί.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας με τα λεγόμενά του δείχνει ότι το δυνατό χαρτί για την ανάπτυξη της Τρίπολης, αυτό της δημιουργίας αεροδρομίου, θα μειώσει τα οφέλη της Καλαμάτας, η οποία αυτή τη στιγμή μονοπωλεί καθώς είναι η μόνη πόλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου που έχει πολιτικό αεροδρόμιο.
Οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την περιφέρεια για την τουριστική και όχι μόνο, ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της πρωτεύουσας της  Καλαμάτας είναι εμφανής, καθώς αυτή δείχνει να έχει μία συνεχής ανάπτυξη.
   

"Aπαράδεκτη, άδικη, προσβλητική, προκλητική και υποκριτική η συμπεριφορά της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη"                          

Συνεδρίασε χθες το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του Παναγιώτη Ε. Νίκα, Δημάρχου Καλαμάτας και Προέδρου της ΠΕΔ και ασχολήθηκε με διάφορα θέματα. Στο επίκεντρο της συνεδριάσεως βρέθηκε το θέμα των απορριμμάτων, για
το οποίο «δεν υπάρχουν εξελίξεις όσον αφορά στις ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ούτε και εκ μέρους της αναδόχου εταιρείας, με αποτέλεσμα οι Δήμοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα», όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ και Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης.

Σχετικά με την επιβολή προστίμων από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους Δήμους για τη διαχείριση των απορριμμάτων, το ΔΣ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη, άδικη, προσβλητική, προκλητική και υποκριτική τη συμπεριφορά της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, με την επιβολή εξαντλητικών προστίμων σε Δήμους, χωρίς οι Δήμοι να είναι υπεύθυνοι για την παράβαση που τους καταλογίζεται». Καλεί, δε, «όλους τους Δήμους να μην καταβάλουν τα πρόστιμα, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη και σε πολιτικό επίπεδο να αγωνισθούν για την αυτοτέλεια, την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Επίσης, ζητεί από την Κυβέρνηση «την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου και την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τους Περιφερειάρχες να επιβάλουν πρόστιμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου