Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μεγαλο “deal” με τους Κινεζους αντι να ναυπηγουν στην Ελλαδα ναυπηγουμε εμεις στην Κινα

1,5 δισ. $ το κορυφαίο deal της COSTAMARE της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου
Στη χώρα μας βρίσκεται πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης τριήμερης επίσκεψης του. Ο Αντώνης Σαμαράς υποδέχθηκε τον Κινέζο ομόλογό του με την ατζέντα των θεμάτων και να περιλαμβάνει σημαντικές συμφωνίες που πρόκειται να κλείσουν. Πέραν των επίσημων συνομιλιών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υπογραφή συνολικά 19 ελληνοκινεζικών
συμφωνιών ύψους άνω των 6,4 δισ. δολ.
Οκτώ από τις συμφωνίες, ύψους 4,6 δισ. δολ., αφορούν το ναυτιλιακό κλάδο και συγκεκριμένα τη χρηματοδότηση από κινεζικούς πιστωτικούς οργανισμούς της κατασκευής πλοίων σε κινεζικά ναυπηγεία που ανήκουν σε ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες. Οι υπόλοιπες συμφωνίες αφορούν τη συνεργασία ή τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων της στεριάς στον ενεργειακό τομέα, τα ακίνητα, το κρασί, το λάδι κ.λπ.
Πάντως η σημαντικότερη συμφωνία έχει μεσσηνιακή… ταυτότητα καθώς πρόκειται για το “deal” της China Development Bank με τη ναυτιλιακή εταιρεία Costamare της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου για τη ναυπήγηση πλοίων ύψους 1,5 δισ. δολ.!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου