Ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο ευρώ ο προϋπολογισμός του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 24 Ιουλίου και θα έχει και επετειακό χαρακτήρα αφού πρόκειται για την 20η διοργάνωση…
Όπως έχει ανακοινωθεί από το Δήμο Καλαμάτας, το κόστος της φετινής διοργάνωσης θα καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, μετά την απένταξη της από το ΕΣΠΑ, από το οποίο επρόκειτο φέτος να καλυφθούν περίπου 300.000 ευρώ του συνολικού κόστους.
Ο οριστικός προϋπολογισμός του Φεστιβάλ οριστικοποιήθηκε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, με μία μόνο λευκή ψήφο, από το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Χριστόπουλο.
Σύμφωνα με τον τελικό προϋπολογισμό, το κόστος των εκδηλώσεων θα προσεγγίσει τα 141.580 ευρώ, των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, του σεμιναρίου σύγχρονου χορού και των παράλληλων εκδηλώσεων τα 18.500 ευρώ, της οργάνωσης παραγωγής τα 150.000 ευρώ, των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού τα 71.000 ευρώ, των οργανωτικών τα 134.800 ευρώ, των εντύπων τα 4.000 ευρώ, της προβολής και διαφήμισης τα 25.920 ευρώ, των δημοσίων σχέσεων τα 2.200 ευρώ. Σύνολο 548.000 ευρώ.
Η φετινή επετειακή διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει δύο χορευτικές παραστάσεις στο Κάστρο, επτά χορευτικές παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού, τρεις χορευτικές παραστάσεις στο στούντιο του Μεγάρου Χορού και παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια και εργαστήρια χορού στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στο Πνευματικό Κέντρο, στο Γυμνάσιο Παραλίας.
http://www.kalamatajournal.gr/