Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Τωρα και επιτάξεις για το δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο

Επιτάξεις για το δρόμο Σουληνάρι - Κορυφάσιο
Φωτογραφία
Γράφτηκε από τον  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/39386-erga-olotaxws


Επιτάξεις για την όσο το δυνατόν συντομότερη υλοποίηση του έργου βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο ενέκρινε με απόφασή του ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Στράτος Σιμόπουλος. Συγκεκριμένα, ενέκρινε «την επίταξη για ένα χρόνο έκτασης 203.330,04 τ.μ., όπως αυτή εμφανίζεται στο κτηματολόγιο που συνοδεύει την κήρυξη απαλλοτρίωσης των υπόψη εκτάσεων».
Σύμφωνα με την απόφαση του γ.γ., προτείνεται «η επίταξη να γίνει σταδιακά ανάλογα με την πρόοδο και τις ανάγκες του έργου. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους από την υπόψη επίταξη, να γίνει από την αρμόδια υπηρεσία. Η σχετική αποζημίωση των θιγόμενων ιδιοκτητών θα καθορισθεί βάσει πρακτικού που θα συντάξει η επιτροπή που θα ορισθεί για το σκοπό αυτό από τον γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «η απαλλοτρίωση έχει κηρυχθεί με υπουργική απόφαση στις 9-4-2014 (ΦΕΚ145 Α.Α.Π./6-5-2014). Η σύμβαση του έργου έχει υπογραφεί στις 11- 11-2013 και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στην κατασκευή του. Η επίταξη των εκτάσεων που κηρύχθηκαν προς απαλλοτρίωση επείγει, είναι επιβεβλημένη για την πρόοδο των εργασιών της εργολαβίας και είναι υποχρέωση της υπηρεσίας να δοθούν στον ανάδοχο άμεσα ελεύθερες. . Η δίκη για τον καθορισμό τιμής μονάδος αποζημίωσης δεν έχει ακόμα οριστεί. Τυχόν καθυστέρηση απόδοσης των εκτάσεων στον ανάδοχο θα προκαλέσει σημαντική οικονομική επιβάρυνση του δημοσίου , και ως εκ τούτου για την προστασία του Δημοσίου συμφέροντος κρίνεται απαραίτητη η έκδοση της απόφασης επίταξης».
Η βελτίωση του δρόμου Σουληνάρι - Κορυφάσιο, προϋπολογισμού 13,8 εκ. ευρώ, υλοποιείται από την κοινοπραξία “ΝΑΟΥΜ Σ.Θ. ΑΤΕ - ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ” με έκπτωση 34,33%, με ποσό δηλαδή 7.368.355,99 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η προθεσμία για την υλοποίησή του είναι 27 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης (Νοέμβριο του 2013). Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Οδικών Εργων (Δ1) του υπουργείου Υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου