Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Εκτός ΕΣΠΑ στα 20ά γενέθλια του το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2014   
«Πικρό το δώρο» γενεθλίων της κυβέρνησης

Μύδροι Νίκα για πελατειακό κράτος, που ο ίδιος στηρίζει!

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Οι... χοροί θα κρατήσουν και φέτος το καλοκαίρι την Καλαμάτα στο προσκήνιο της επικαιρότητας, χάρις στο Διεθνές Φεστιβάλ, αλλά κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί από του χρόνου, μετά την απένταξη του έργου από τη χρηματοδοτική πηγή του ΕΣΠΑ.
Για φέτος υπάρχει η υπόσχεση για κρατική ενίσχυση και «τσοντάρισμα» από το Δήμο Καλαμάτας, αλλά αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση οριστική λύση.
Και δεν είναι μόνο το Φεστιβάλ. Υπάρχει και το Μέγαρο Χορού, για την τύχη του οποίου, επίσης, κανείς δε γνωρίζει. Το μόνο δεδομένο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Νίκα, είναι ότι, ακόμα και κλειστό, η συντήρησή του κοστίζει 100.000 ευρώ το χρόνο!
Δικαιολογώντας τις άσχημες εξελίξεις για το Φεστιβάλ, ο κ. Νίκας σημείωσε και πάλι ότι αυτό οφείλεται στις υπερεντάξεις έργων στο τρέχον ΕΣΠΑ, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε ένα ακόμη χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως προβλέπουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις, όταν σημειώνονται σε κάποια Περιφέρεια πολλές εντάξεις έργων, απαιτείται ευρωπαϊκή έγκριση ακόμη και για τα ήδη ενταγμένα! Αποτέλεσμα, η διαχείρισή του να περάσει στις Βρυξέλλες, οι οποίες τώρα αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Δράμας.
Την όλη κατάσταση ο κ. Νίκας, μιλώντας ως αντικυβερνητικός πολιτικός, τη χαρακτήρισε ως «απόλυτο εξευτελισμό της χώρας, αφού όλες αυτές οι υπερβάσεις στα έργα έγιναν για πελατειακές και κομματικές εξυπηρετήσεις». Συμπλήρωσε, δε, ότι υπάρχουν και μια σειρά από άλλα έργα που έχουν δημοπρατηθεί ή και συμβασιοποιηθεί ακόμα, αλλά η εντολή είναι να σταματήσει κάθε διαδικασία.
Η όλη τοποθέτηση του δημάρχου δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, αφού φαίνεται από τα λεγόμενά του ότι είναι και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Από τη μια κατηγορεί, αλλά από την άλλη «προσκυνά» πολιτικούς και πολιτικές που το κόμμα του στηρίζει αναφανδόν!
 http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου