Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

«Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά» σχολίασε, ενώ τόνισε πως «δε χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».

Κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας ο Καμμένος λόγω Σαμαρά


  03/06/2016
Λουκέτο σε αχρείαστα στρατόπεδα προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για τη διάσωση των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας, σε παρέμβασή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida, στη Βουλή και προς απάντηση της κριτικής του Γιάννη Κουτσούκου, τα χρήματα για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια θα ληφθούν από εξοικονομήσεις που αφορούν ρουσφέτια.
«Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά» σχολίασε, ενώ τόνισε πως «δε χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».
«Εκτός από τον κωδικό 6900, υπάρχουν και κωδικοί που θα παίρνουν πίσω τα κλεμμένα από εταιρείες που καταδικάστηκαν στη Γερμανία τελεσίδικα, γιατί αποδείχτηκε ότι δωροδόκησαν πολιτικούς και σήμερα λένε πως θέλουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα», πρόσθεσε.


Δήλωση Νικολάκου
Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Άμυνας σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο τη δήλωση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, ο οποίος με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού.
Δηλώσεις όπως "δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά" και "ρουσφέτια" και "τοπικά συμφέροντα", αφενός δεν αρμόζουν σε υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφετέρου απομειώνουν το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει».
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα εξυπηρετεί μόνο ανάγκες φύλαξης!                                              
 Όσον αφορά την Καλαμάτα, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό για τη λειτουργία του στρατοπέδου το ποσοστό στελέχωσης του θα μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό, ώστε να εξυπηρετεί ανάγκες φύλαξης. Θα ενισχυθεί επίσης η Αεροπορική Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, με την μετατροπή και την πλήρη εξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης.
Γιάννης Λαμπρόπουλος: “Η κυβέρνηση των Τσίπρα – Καμμένου βάζει ακόμα μια φορά τη Μεσσηνία στο στόχαστρο”
         Σε δήλωση προέβη με ανακοίνωση που εξέδωσε και ο Πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με το σάλο που προέκυψε από την τοποθέτηση του Υπουργου Εθνικής Άμυνας Πανου Καμμένου στη Βουλή για το Στρατόπεδο της Καλαμάτας. Ο κ. Λαμπρόπουλος ανέφερε αναλυτικά: “Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου βάζει στο στόχαστρο την Μεσσηνία και το Στρατόπεδο «Παπαφλέσσα». Αγνοούν και προσβάλλουν την ιστορία του 9ου Συντάγματος και των Μεσσηνίων στους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και Ανεξαρτησία. Αγνοούν ότι το 9ο Σύνταγμα είναι το νεότερο και το πιο σύγχρονο της Ελλάδος, γεγονός που σημαίνει, λιγότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης. Αγνοούν ότι λόγω των άριστων εγκαταστάσεων και των πολύ καλών καιρικών συνθηκών, είναι το πλέον ενδεδειγμένο στη χώρα μας, για την εκπαίδευση των στρατιωτών. Δεν νοιάζονται οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος για τις συνέπειες του λουκέτου, στην Οικονομία της Καλαμάτας και του Νομού μας. Εάν θέλουν να κάνουν οικονομία, ας περιορίσουν τις στρατιές των κομματικών τους συμβούλων, που έχουν προσλάβει και πληρώνουν, και ας σταματήσουν να χρεώνουν με άσκοπες μετακινήσεις και πανάκριβα μεγάλα ταξίδια. Εάν έχουν προγραμματίσει να μετατρέψουν το 9ο Σύνταγμα σε κέντρο Προσφύγων, τότε σφάλλουν και προσβάλλουν διπλά τον Μεσσηνιακό λαό. Εύχομαι και πιστεύω να επικρατήσει η λογική, ώστε να συνεχίσει την λειτουργία του το Σύνταγμά μας. Σε αντίθετη περίπτωση, να γνωρίζουν, ότι θα βρουν απέναντί τους όλο τον Μεσσηνιακό λαό και αυτοί θα είναι για πάντα ανεπιθύμητοι στη Μεσσηνία.”

Περικλής Μαντάς: «Η λειτουργία του στρατοπέδου της Καλαμάτας δεν μπορεί να εξαρτάται από τις εμμονές του κάθε Υπουργού»


Δήλωση για θέμα που προέκυψε έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και πολιτευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Περικλής Μαντάς. “Οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, είναι άκρως προσβλητικές για τους πολίτες της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι η στρατηγική του Υπουργού για τη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων στη χώρα μας, διακατέχεται από στοιχεία ρεβανσισμού και πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Του επιστρέφουμε τις ειρωνείες, τις προκλήσεις και τις ανιστόρητες εκφράσεις. Το στρατόπεδο της Καλαμάτας ήταν, είναι και θα παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του και αποτελεί ένα κόσμημα για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Η Πελοπόννησος διαχρονικά, φιλοξενεί στρατόπεδα τα οποία έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής. Κάθε προσπάθεια, από οποιονδήποτε, που θα προσπαθήσει να διαταράξει αυτή την ισορροπία, θα βρει αντιμέτωπους όλους μας.” ανέφερε ο Περικλής Μαντάς. 

Κωνσταντίνα Νικολάκου: "Προσβλητική και απαράδεκτη η δήλωση του κ. Καμένου για το στρατόπεδο Καλαμάτας"


Σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμένου σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου δήλωσε:
"Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την  Πελοπόννησο τη δήλωση του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργού, ο οποίος με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού.
Δηλώσεις όπως "Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά" και "ρουσφέτια" και "τοπικά συμφέροντα" αφενός δεν αρμόζουν σε Υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφετέρου, απομειώνουν το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει.
Τον καλούμε, αφού αναλογιστεί την ιστορία και τη διαχρονική προσφορά του στρατοπέδου της Καλαμάτας, αφενός να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή του απέναντι στους πολίτες και, αφετέρου, να αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις του και τις ενδεχόμενες αποφάσεις που πρόκειται να λάβει.
 Πιστοί στη βασική μας πολιτική δέσμευση για ενίσχυση των δομών και υποδομών της Πελοποννήσου, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες ενίσχυσης της τοπικής μας οικονομίας, στεκόμαστε κάθετα απέναντι από πρακτικές και αποφάσεις που δεν υπακούουν σε κανένα σχεδιασμό και εξυπηρετούν προσωπικές αλλοθικές ψηφοθηρικές επιδιώξεις".
 http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου