Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

τους χόρεψε Μπατσάτα ο Λεβεντης

Ο Β. Λεβέντης αποκλειστικά στην "Ε": "Τέτοια μεγάλη ομορφιά που υπάρχει στην Καλαμάτα, δεν συνάδει με την εγκατάλειψή της" !
  Γράφτηκε από τον 


Ο Β. Λεβέντης αποκλειστικά στην "Ε": "Τέτοια μεγάλη ομορφιά που υπάρχει στην Καλαμάτα, δεν συνάδει με την εγκατάλειψή της"

«Τέτοια μεγάλη ομορφιά που υπάρχει στην Καλαμάτα, δεν συνάδει με την εγκατάλειψή της. Αυτό εννοώ». Την εξήγηση αυτή μας έδωσε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, σχετικά με τις δυσφημιστικές για την Καλαμάτα δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.
 
Σε συνέντευξή του μας διευκρίνισε πως «δεν είπα ότι δεν είναι όμορφη η Καλαμάτα, συγγνώμη. Είπα ότι είναι εγκαταλελειμμένη πόλη. Μην παίρνετε λέξη προς λέξη». Και πρόσθεσε: «Λίγα λεφτά να πέφτανε στην παραλία της Καλαμάτας, θα ήταν η στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους απέναντι στην πόλη αυτή».
Ο κ. Λεβέντης υποσχέθηκε ότι θα είναι απ’ αυτούς που θα συμβάλουν να γίνει ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος και η ανάπλαση της παραλίας της Καλαμάτας και δήλωσε πως το παράπονό του είναι ότι οι Καλαματιανοί του ζητάνε ρουσφέτια, να διορίσουν τα παιδιά τους και δεν ζητάνε την αναμόρφωση της πόλης. 
Για την ένταξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο πακέτο Γιούνκερ, υποστήριξε: «Ναι καλά - καλά, στο πακέτο να μην πω τώρα. Δεν θέλω να πω βαριά κουβέντα. Μακάρι, μακάρι να αναμένετε. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα αναμένετε στο ακουστικό σας».
Για την παραλία της Καλαμάτας είπε ότι έχει μόνο μερικές ταβέρνες και πως είναι απαράδεκτα εγκαταλελειμμένη και δήλωσε βέβαιος πως την γνωρίζει, λέγοντας «μα δεν ξέρω εγώ την παραλία της Καλαμάτας;».
Για την Costa Navarino ανέφερε ότι είναι «κατά τέτοιων στοχευμένων μεγάλου ύψους επενδύσεων σε λίγο χώρο σχετικά. Είμαι υπέρ του απλώματος του σχεδίου σε όλη την Καλαμάτα, σε όλη τη Μεσσηνία». Και συμπλήρωσε ότι η Καλαμάτα «χρειάζεται ξανά μερικά εργοστάσια».
 
Το κείμενο της συνέντευξης με το Β. Λεβέντη:
- Κάνατε κάποιες δηλώσεις σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης για την Καλαμάτα που προκάλεσαν αντιδράσεις. Είπατε ότι η Καλαμάτα είναι μια απογοητευτική πόλη και η παραλία της είναι σιχαμερή και την έχουν εγκαταλείψει. Ετσι είναι; Δεν είναι πανέμορφη η παραλία της Καλαμάτας;
«Οσα χρόνια έρχομαι στην Καλαμάτα και είναι πάνω από 40 -έφυγα 8 χρονών από το Νησί, από τη Μεσσήνη- η παραλία της Καλαμάτας είναι ακριβώς έτσι. Δεν έχει πέσει ένα ευρώ, μία δραχμή. Και ο ίδιος ο δήμαρχος μεταξύ των 3 έργων που μου ζήτησε, είναι η ανάπλαση της παραλίας της Καλαμάτας».
 
- Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι όμορφη η παραλία της Καλαμάτας.
«Δεν είπα ότι δεν είναι όμορφη η Καλαμάτα, συγγνώμη. Είπα ότι είναι εγκαταλελειμμένη πόλη. Μην παίρνετε λέξη προς λέξη. Εγώ είπα ότι αν έρθει άνθρωπος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να παρκάρει στην Καλαμάτα».
 
- Στο κέντρο της.
«Στο κέντρο της, στα χωριά μπορεί».
 
- Στο κέντρο έχουμε πάρκινγκ με 50 λεπτά την ώρα.
«Δεν ξέρω τι έχετε. Λοιπόν, εν πάση περιπτώσει τέτοια μεγάλη ομορφιά που υπάρχει στην Καλαμάτα, δεν συνάδει με την εγκατάλειψή της. Αυτό εννοώ. Λίγα λεφτά να πέφτανε στην παραλία της Καλαμάτας, θα ήταν η στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους απέναντι στην πόλη αυτή. Αυτό ήθελα να πω».
 
- Να στηρίξουμε την πρόταση του δημάρχου. Εχει φοβερή φυσική ομορφιά και είναι καθαρή η παραλία. Δίπλα στο λιμάνι κάνουμε μπάνιο.
«Φιλοξενεί όμως τόσο κόσμο, που η Καλαμάτα χρειάζεται την υποδομή για να φιλοξενήσει αυτόν τον κόσμο. Και το μόνο που υπάρχουν εκεί, είναι μερικές ταβέρνες».
 
- Δεν είναι μερικές, όλη η παραλία έχει καταστήματα.
«Εγώ πάντως πιστεύω ότι η Καλαμάτα χρειάζεται πλήρη ανάπλαση στην παραλία. Και σαν πολιτικός μηχανικός το πιστεύω, Γι’ αυτό το είπα. Αλλά οι Καλαματιανοί ζητάνε ρουσφέτια, να διορίσουν τα παιδιά τους και δεν ζητάνε την αναμόρφωση της πόλης. Αυτό είναι το παράπονό μου. Αυτό είπα στον άλλον και δεν ξέρω πώς το μεταφράσατε εκεί κάτω. Εγώ τονίζω ότι όταν οι Καλαματιανοί πλησιάζουν πολιτικό, του ζητάνε να διορίσει το παιδί στη ΔΕΗ. Δεν ζητάνε "φτιάξε την παραλία"». 
 
- Ολα τα ζητάμε.
«Το άλλο αίτημα του δημάρχου είναι ο δρόμος να ολοκληρωθεί». 
 
- Ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος.
«Ενδιαφέρθηκε κανείς;»
 
- Αναμένουμε να ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ.
«Ναι καλά - καλά, στο πακέτο να μην πω τώρα. Δεν θέλω να πω βαριά κουβέντα. Καταλάβατε; Ε αυτά τα πράγματα ήθελα να τονίσω».
 
- Θα στηρίξετε εσείς την ένταξη του δρόμου στο πακέτο Γιούνκερ, στο ΕΣΠΑ ή σε όποιο άλλο πρόγραμμα;
«Τρεις φορές τα έχω πει στον Παυλόπουλο αυτά, ότι η Καλαμάτα είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδος και την έχουμε εγκαταλείψει. Και δεν ξέρω γιατί. Πρόεδρο Δημοκρατίας δικό της έχει, αρχηγό της Ενωσης Κεντρώων δικό της έχει -δεν ξέρω ποιους άλλους έχει- τι κάνετε για την Καλαμάτα; του λέω».
 
- Είπαν ότι θα ενταχθεί στο πακέτο Γιούνκερ, περιμένουμε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση.
«Μακάρι, μακάρι να αναμένετε. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα αναμένετε στο ακουστικό σας. Επίσης, συζητούσαμε για την επένδυση του Κωνσταντακόπουλου».
 
- Είπατε ότι "αγόραζε, αγόρασε και πήρε από όλο τον κόσμο τσάμπα τα οικόπεδα".
«Δεν έγινε έτσι; Και πήρε και επιδότηση».
 
- Ολοι πήραν επιδότηση.
«Ολοι πήραν επιδότηση. Και λέω εγώ, η Καλαμάτα τέτοιου είδους επενδύσεις χρειάζεται; Δηλαδή, μεγάλης έντασης σε μικρό σημείο ή θέλει ένα σχέδιο. Ολα τα φουγάρα έχουν κλείσει. Δεν υπάρχει βιομηχανία. Η Levi’s έκλεισε. Μόνο ο Καρέλιας υπάρχει και ο Καρέλιας γιατί είναι εξαγωγική μονάδα. Αλλιώς από πλευράς Ελλάδος θα είχε κλείσει. Και λέω ότι είμαι κατά τέτοιων στοχευμένων μεγάλου ύψους επενδύσεων σε λίγο χώρο σχετικά. Είμαι υπέρ του απλώματος του σχεδίου σε όλη την Καλαμάτα, σε όλη τη Μεσσηνία. Οπως και για το Ελληνικό δεν είμαι σύμφωνος να κάνουν αυτά που θα κάνουν. Γιατί, ξέρετε οι Αθηναίοι πού θα κάνουν μπάνιο τώρα ή πού θα πηγαίνουν τα παιδιά τους περίπατο; Ή στη Λαμία ή στο Σούνιο. Είναι η τελευταία ευκαιρία που μπορούσε να γίνει ένας πνεύμονας πρασίνου».
 
- Σωστά να γίνουν μικρές επενδύσεις. Ομως και ο Κωνσταντακόπουλος χρειάζεται, όλα χρειάζονται.
«Δεν είπα, φίλος μου ήταν και το παιδί του με χαιρέτησε με καλοσύνη την άλλη φορά στην Καλαμάτα και λέει "ελάτε κύριε πρόεδρε να σας φιλοξενήσουμε, να δείτε τι έχουμε κάνει, είστε ο μόνος που δεν έχετε έρθει". Και λυπήθηκα την άλλη φορά που πέθανε, πάρα-πάρα πολύ, ο καπετάν Βασίλης. Αλλά σας λέω, ο καπετάν Βασίλης έκανε μια επένδυση που την είχε όνειρο, έτσι όπως την είχε αυτός. Εμένα με ενδιαφέρει η κατάστρωση σχεδίου για να βγει από την ερήμωση η Καλαμάτα. Τα 3/4 της Καλαμάτας είναι άνεργοι. Μα βαδίζοντας στα χωριά σας λέω, 10 κάθονται στα καφενεία και οι 10 μου ζητάνε για παιδιά τους διορισμό. Είναι άνεργος όλος ο κόσμος».
 
- Γι’ αυτό χρειάζεται και ο Κωνσταντακόπουλος, όλοι χρειάζονται.
«Χρειάζεται και ο Κωνσταντακόπουλος, αλλά ο Κωνσταντακόπουλος κοίταξε τον Κωνσταντακόπουλο, δεν κοίταξε -να λέμε την αλήθεια- την Καλαμάτα. Μπορεί να ταΐζει τώρα μερικά άτομα». 
 
- Αρκετά άτομα...
«Αρκετά άτομα να το δεχθώ, αλλά πιστεύω ότι η Καλαμάτα χρειάζεται άλλα πράγματα. Χρειάζεται ξανά μερικά εργοστάσια. Το πνεύμα μου ήταν να στηρίξω την Καλαμάτα. Αν το ακούσατε σιχαμένη, εννοώ ναι μερικά μέρη. Είναι απαράδεκτα εγκαταλελειμμένη η παραλία».
 
- Οχι δεν είναι έτσι η παραλία της. Συγγνώμη, την άλλη φορά θα ’ρθείτε να σας ξεναγήσουμε.
«Μα δεν ξέρω εγώ την παραλία της Καλαμάτας; Ενα λεπτό, δεν ξέρω την παραλία;».
 
- Την ξέρουμε όμως και μεις που ζούμε.
«Δεν έχει μεγάλη ανάγκη να πέσει χρήμα στην παραλία;».
 
- Πρέπει να γίνει αυτό που ζητάει ο δήμαρχος.
 
«Πόσο καιρό θα το ζητάει; Το μεγάλο παράπονό μου, επειδή είμαι ο μόνος Καλαματιανός στα ίσα, γεννημένος στη Μεσσήνη, είναι ότι όταν με πλησιάζουν οι συμπατριώτες μου -μόνο ο δήμαρχος μου ζήτησε τις επενδύσεις αυτές. Ολοι οι άλλοι μου ζήτησαν για το παιδί τους. Αυτό ήθελα να αντιδιαστείλω. Να ξέρετε ότι θα είμαι απ’ αυτούς που θα συμβάλουν για να γίνουν αυτά τα έργα, και ο δρόμος και η ανάπλαση. Σας το υπόσχομαι».
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
τι είχε πει όμως .....
Ακούστε αναλυτικά το ηχητικό απόσπασμα:

Και τι είχε πει παλαιότερα ,πριν 7 χρονια περίπου .....
          


Apr 18, 2009 | 1,117 views | by hellenismostv
Leventis gia Kalamata Το Βιβλίο Του Βασίλη Λεβέντη: "Εκδότες και δημοσιογράφοι": http://books.phigita.net/isbn/9789603824541 ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου