Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Στηρίζουμε έμπρακτα την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πύλου και επιθυμούμε την εξάλειψη των κενών στα θέματα Υγείας που δημιουργούνται από λανθασμένες εκτιμήσεις ατόμων ή και... από τις λάθος πολιτικές του Υπουργείου Υγείας.


Επειτα από την μετάθεση (εδώ και τρις μήνες ) ιατρού στην Καλαμάτα ,και ενώ υπάρχουν 6 με 7 γενικής ιατρικής (επιμελητές ) ενας κάθε μερα ,συν το διευθυντή συνεπικουρούμενους και με 4 αγροτικούς ιατρούς  ....
ΆΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΥΛΟΥ
Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και οπωσδήποτε είναι καθήκον της κοινωνίας η προσφορά καλών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες. Δεν πρόκειται για ευχολόγιο. Ούτε εκφράζουμε κάποια προσωπική άποψη. Στηρίζουμε έμπρακτα την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Πύλου και επιθυμούμε την εξάλειψη των κενών στα θέματα Υγείας που δημιουργούνται από λανθασμένες εκτιμήσεις ατόμων ή και... από τις λάθος πολιτικές του Υπουργείου Υγείας.
Ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πύλου, την μετάθεση υπαλλήλου του Κέντρου Υγείας, παρότι ο ίδιος προσωπικά εξεπλάγην, δεδομένης της έλλειψης προσωπικού, προέβη σε μια σειρά κινήσεων, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι ασχολήθηκε με προσωπικό ζήλο για το θέμα αυτό.
Επικοινώνησε ο ίδιος με τον Υποδιοικητή της ΔΥΠΕ, διαμαρτυρόμενος έντονα για τη μετάθεση του εν λόγω υπαλλήλου και ζητώντας την άμεση αντικατάστασή του.
Στη συνέχεια, με έγγραφη επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΔΥΠΕ, ζήτησε:
α) την άμεση κάλυψη της κενής θέσεως του οδηγού ασθενοφόρου και
β) την ενίσχυση με νοσηλευτικό κ ιατρικό προσωπικό των περιφερειακών ιατρείων, για μια ακόμα φορά.
Παράλληλα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Κέντρου Υγείας, προέβη εμπράκτως στην απασχόληση υπαλλήλων του Δήμου Πύλου- Νέστορος, με την ειδικότητα των Οδηγών, με σκοπό να καλυφθούν τα κενά. Το συγκεκριμένο ζήτημα αυτό διευθετήθηκε πριν την πραγματοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης Ιουνίου 2016, καθώς εκ του νόμου (Ν.4368/2016 άρθρο 78, ΦΕΚ 21/ Α/ 21-2-2016) οι Δήμοι αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα υποχρεούνται να συνδράμουν ως προς τη διακομιδή ατόμων, όπου και όταν αυτό χρειαστεί. Η ψήφιση αυτή του νόμου από μόνη της αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ένα θέμα - πρόβλημα τοπικό, αλλά ευρύτερο και εθνικό.
Ας μην αγνοούμε, ότι το παράρτημα του ΕΚΑΒ, το οποίο λειτουργεί στην Πύλο, δημιουργήθηκε ύστερα από προσωπικό αγώνα και διεκδικήσεις του Δημάρχου με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, του οποίου η συμβολή στη δημιουργία του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πύλου ήταν καθοριστική, έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της διακομιδής των ιατρικών περιστατικών και επομένως την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών.
Ο Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος κάνει μια προσπάθεια να διατηρήσει κ να ενισχύσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του τόπου, επιλέγοντας να αποστασιοποιηθεί από μικροπολιτικές πρακτικές που στόχο έχουν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θ’ αποκομίσουν προσωπικά ή άλλα οφέλη.
Φωτο αρχείου




Οι γιατροί καταγγέλλουν και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις: Καταρρέουν οι Παθολογικές και τα Επείγοντα
 
Γράφτηκε από την 




Οι δύο Παθολογικές Κλινικές και το Τμήμα Επειγόντων, δηλαδή η «καρδιά» του Νοσοκομείου Καλαμάτας, βρίσκονται σε τροχιά κατάρρευσης. Και αυτό δεν είναι διαπίστωση μόνο των ασθενών και των συγγενών τους, αλλά έρχεται σαν καμπανάκι κινδύνου από τους ίδιους τους γιατρούς.
Το Σωματείο των Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας και ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας και σημειώνουν ότι θα έχουμε ανεπανόρθωτα αποτελέσματα αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Με επιστολή τους μάλιστα οι γιατροί προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιώργο Γιαννόπουλο ζητούν την άμεση στελέχωση των δύο Παθολογικών Κλινικών με ικανό αριθμό ειδικευμένων παθολόγων και την αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση του γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ Π. Παπανικολάου ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα το Νοσοκομείο Καλαμάτας και συναντήθηκε με το Σωματείο Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας και με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Ο Π. Παπανικολάου με δήλωσή του επισημαίνει την ανάγκη για επείγοντα μέτρα ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και σημειώνει ότι η λειτουργία του Νοσοκομείου διατηρείται μόνο χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού και του λοιπού υγειονομικού προσωπικού, που έχει ξεχάσει τι σημαίνει άδεια και ρεπό.
Στην επιστολή του το Σωματείο των Γιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας, που την υπογράφουν η πρόεδρος Ευσταθία Γεωργιοπούλου και η γραμματέας Κυριακή Τσίχλη, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι:
«Η κατάσταση στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και λοιπές μονάδες ΠΕΔΥ της χώρας μας είναι πολύ άσχημη, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται σε αυτά.
Ειδικά για το Νοσοκομείο Μεσσηνίας / Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, παρά τη στελέχωσή του με ιατρούς ειδικοτήτων (κυρίως επικουρικούς, αλλά και μόνιμους), μεταξύ άλλων και σε ειδικότητες που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν (νευροχειρουργική, ιατροδικαστική, αγγειοχειρουργική), η «καρδιά» του Νοσοκομείου μας, (οι δύο Παθολογικές Κλινικές και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), ασθενεί βαρέως.
Για να μη σταματήσει η «καρδιά» να χτυπά, με τη γνωστή σε όλους συνέπεια για τον οργανισμό, απαιτείται άμεσα:
α. Η στελέχωση των δύο Παθολογικών Κλινικών με ικανό αριθμό ειδικευμένων παθολόγων (τουλάχιστον πέντε ανά κλινική), οι οποίοι θα προκύψουν από μετακίνηση παθολόγων που υπηρετούν στις μονάδες ΠΕΔΥ, κυρίως του Νομού μας. Η αναστολή λειτουργίας της μιας Παθολογικής Κλινικής, με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργουσών παθολογικών κλινών κατά σαράντα, θα αποτελούσε, ίσως, μία λύση, μέχρι της πλήρους στελεχώσεως των δυο κλινικών!!! Ο αριθμός των υπηρετούντων αυτή τη στιγμή ειδικευμένων παθολόγων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είναι δραματικά μικρός, τόσο μικρός που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των ασθενών και για την υγεία των ιατρών αυτών. Ο ένας και μοναδικός εφημερεύων παθολόγος είναι καθημερινά υπεύθυνος για σαράντα (ενίοτε ογδόντα κρεβάτια) νοσηλευομένων ασθενών και, ταυτόχρονα, υπεύθυνος για τα εξήντα και πλέον άτομα που απευθύνονται στο παθολογικό τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών.
β. Η αυτόνομη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου. Η στελέχωσή του μπορεί να γίνει άμεσα (προσωρινά) με μετακίνηση Ιατρών Γενικής Ιατρικής από Κέντρα Υγείας και άλλες μονάδες ΠΕΔΥ του Νομού μας, όπως προβλέπει πρόσφατη Υπουργική Απόφαση και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για μόνιμη λύση. Είναι, άραγε, σημαντικότερη η μετακίνηση Γενικών Ιατρών ΚΥ για τη λειτουργία ιατρείου συνταγογράφησης στη Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, από τη λειτουργία του ΤΕΠ;
Το Σωματείο μας επιδιώκει και θα διεκδικεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, την πλήρη στελέχωση όλων των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μέχρι αυτό να καταστεί εφικτό, προέχει η εύρυθμη λειτουργία των Νοσηλευτικών Μονάδων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, με κατάλληλες διευθετήσεις».
                                             
ΔΗΛΩΣΗ Π. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΓΓ ΟΕΝΓΕ, ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ   
«Αμεση ανάγκη για επείγοντα μέτρα ώστε να αποτραπεί η κατάρρευση του Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Η λειτουργία του Νοσοκομείου διατηρείται μόνο χάρη στην αυτοθυσία του ιατρικού και του λοιπού υγειονομικού προσωπικού, που έχει ξεχάσει τι σημαίνει άδεια και ρεπό...
Επισκέφθηκα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και συναντήθηκα με το Σωματείο Νοσοκομειακών Γιατρών Μεσσηνίας και με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.
Από τις αναφορές των παρευρισκομένων προκύπτει δραματική κατάσταση που δημιουργείται από τις μεγάλες ελλείψεις ιατρικού αλλά και λοιπού προσωπικού.
- Λειτουργούν 2 (δύο) Παθολογικές Κλινικές, με 40 (σαράντα) κλίνες η κάθε μία. Στην Α΄ Παθολογική υπηρετούν 3 ειδικευμένοι γιατροί σε οργανικές θέσεις + 1 επικουρικός ειδικευμένος, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 6. Στην Β΄ Παθολογική υπηρετούν 2 ειδικευμένοι + 1 που έχει απαλλαγεί από το εφημεριακό έργο για λόγους υγείας, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι επίσης 6. Υπάρχει και 1 (ένας) αποσπασμένος αγροτικός γιατρός που διαθέτει τίτλο ειδικότητας και αποχωρεί σε λίγες μέρες. Το νοσοκομείο είναι καθημερινά σε Γενική Εφημερία, και όλη την τουριστική περίοδο ο πληθυσμός της περιοχής πολλαπλασιάζεται. Οπως είναι αναμενόμενο, κάθε μία από τις δύο Παθολογικές Κλινικές έχει Γενική Εφημερία 15 μέρες κάθε μήνα. Ο (ένας) ή η (μία) γιατρός που εφημερεύει σε Γενική Εφημερία πολύ συχνά έχει υπό την ευθύνη του (ή – της) ταυτόχρονα το ΤΕΠ, τους ασθενείς της Κλινικής του (-της) και τους ασθενείς της άλλης Παθολογικής Κλινικής, αφού συμβαίνει οι γιατροί της άλλης κλινικής να έχουν εξαντλήσει το μηνιαίο όριο εφημεριών τους καθώς θα πρέπει να εφημερεύουν σε ενεργό εφημερία όταν η Κλινική τους έχει Γενική Εφημερία.
- Το ΤΕΠ στελεχώνεται αποκλειστικά από τους εφημερεύοντες γιατρούς των Τμημάτων, καθώς δεν υπάρχουν υπηρετούντες ιατροί ΤΕΠ. Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν ζητήσει την ενίσχυση του ΤΕΠ με μόνιμους γιατρούς που θα ανήκουν μόνο στο ΤΕΠ, ενώ εν όψει του μεγάλου φόρτου της θερινής περιόδου, που έχει ήδη αρχίσει, έχουν ζητήσει την ενίσχυση του ΤΕΠ με γενικούς γιατρούς από τα ΚΥ και τα ΠΕΔΥ του νομού.
Ιδιαίτερα για το πρόβλημα των Παθολογικών Κλινικών και του ΤΕΠ, το Σωματείο Γιατρών έχει στείλει επίσημη αναφορά στην Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.
- Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα. Λειτουργούν 5 (πέντε) συνολικά μονάδες: Κλασικό ακτινοδιαγνωστικό, Υπέρηχοι, Μαστογράφος, Αξονικός Τομογράφος, Μαγνητικός Τομογράφος. Για όλες αυτές τις μονάδες υπηρετούν μόνο 3 (τρεις) ειδικευμένοι γιατροί σε οργανικές θέσεις + 3 (τρεις) επικουρικοί. Τυπικά, οι οργανικές θέσεις είναι 7 (επτά), όμως αυτές είχαν προβλεφθεί πριν την έναρξη λειτουργίας του Αξονικού, του Μαγνητικού και του Μαστογράφου. Οι οργανικές θέσεις πρέπει να αυξηθούν σε 10 (δέκα) τουλάχιστον, και οι 7 (επτά) κενές πρέπει να καλυφθούν άμεσα.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί μόνο 2 (δύο) ημέρες της βδομάδας λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, με συνέπεια την συνεχιζόμενη οικονομική αιμορραγία παραπεμπτικών ΕΟΠΥΥ προς τον ιδιωτικό τομέα.
- Μεγάλη έλλειψη ιατρικού προσωπικού υπάρχει και στα εργαστήρια Αιματολογικό, Βιοχημικό, Βιοπαθολογικό καθώς και στο Τμήμα Αιμοδοσίας.
- Και στα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου η στελέχωση καλύπτεται από επικουρικούς ειδικευμένους σε ποσοστό περίπου 50%, και όχι από ειδικευμένους σε οργανικές θέσεις. Χαρακτηριστικά στο Γαστρεντερολογικό υπηρετούν 3 (τρεις) επικουρικοί και κανένας γιατρός σε οργανική θέση.
- Ειδικευόμενοι γιατροί υπηρετούν πολύ λίγοι. Επιχειρείται να καλύπτονται τα κενά σε πολλά τμήματα με αποσπασμένους αγροτικούς.
Πρόσθετο φόρτο στην εξάντληση του ιατρικού προσωπικού δημιουργούν αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών από το Νοσοκομείο Καλαμάτας προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, που όπως είναι ευνόητο, αποδυναμώνουν ακόμα περισσότερο το μεγαλύτερο νοσοκομείο χωρίς να λύνουν τα προβλήματα του μικρότερου καθώς αποτελούν μια προσωρινή και “πασαλειμματική μη λύση”.
Οσον αφορά το υπόλοιπο προσωπικό πλην γιατρών, οι ελλείψεις είναι επίσης πολύ μεγάλες.
- Νοσηλευτικό προσωπικό. Υπηρετούν 322 ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 417 (λείπει το 25%).
- Τεχνολόγοι εργαστηρίων. Υπηρετούν 47, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 79 (λείπει το 40%).
Εδώ πρέπει να αναφερθεί πως οι θέσεις αυτές του οργανισμού σαφέστατα υπολείπονται των πραγματικών αναγκών, καθώς από τότε που εκδόθηκε ο οργανισμός έχουν αναπτυχθεί και λειτουργούν μια σειρά νέες μονάδες και έχουν αναλάβει υπηρεσία γιατροί με ειδικότητες που δεν προϋπήρχαν  (Αιμοδυναμική Μονάδα - Στεφανιογράφος, Μονάδα Εμφραγμάτων, Αγγειοχειρουργική Μονάδα, Νευροχειρουργική Μονάδα, Ψυχιατρικό Τμήμα, Αξονικός Τομογράφος, Μαγνητικός Τομογράφος, Μαστογράφος). Αρα, οι πραγματικές ανάγκες σε λοιπό προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες.
Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας εξυπηρετεί μια μεγάλη περιοχή με μεγάλο πληθυσμό, τόσο αστικό όσο και αγροτικό. Η περιοχή έχει σημαντική τουριστική κίνηση πολλούς μήνες του έτους με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός αναφοράς του νοσοκομείου. Οι αρμόδιοι πρέπει με άμεσα και επείγοντα μέτρα ενίσχυσης του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό να αποτρέψουν την λειτουργική του κατάρρευση. Η αυτοθυσία των γιατρών του νοσοκομείου έχει εξαντληθεί».




Απάντηση Μπέζου για Παθολογικές και Επείγοντα  


Απάντηση Μπέζου για Παθολογικές και Επείγοντα  


Με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο (27/6/2016) της έγκριτης εφημερίδας σας «Ελευθερία της Δευτέρας» με τίτλο «Καταρρέουν οι Παθολογικές και τα Επείγοντα», αλλά και το ρεπορτάζ στη σελίδα 3 στην οποία γίνεται αναφορά στις επιστολές του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας (Σ.Ε.Ι.ΕΣΥ.Ν.Μ.) και στη δήλωση του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Πάνου Παπανικολάου, αισθάνομαι την ευθύνη να προβώ στην αποκατάσταση των πραγμάτων με την συμπλήρωση και προσθήκη επιπλέον στοιχείων, που θέλω να πιστεύω ότι η παντελής απουσία τους δεν έγινε σκόπιμα από την πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων.
Ειδικότερα γίνεται αναφορά ότι καταρρέουν οι δύο Παθολογικές Κλινικές και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).
Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Στην Α' Παθολογική Κλινική υπηρετούν 4 ειδικευμένοι ιατροί παθολόγοι (3 μόνιμοι και 1 επικουρικός) και έχει προκηρυχθεί μία επιπλέον θέση και πέμπτου παθολόγου για την οποία έχουν ήδη υποβληθεί 13 αιτήσεις και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Στη Β' Παθολογική Κλινική υπηρετούν 4 ειδικευμένοι ιατροί, εκ των οποίων ο ένας, για λόγους υγείας, δεν πραγματοποιεί εφημερίες και έχει μετακινηθεί και πέμπτος ειδικευμένος ιατρός παθολόγος από το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά. Επίσης για αυτή την Κλινική έχει προκηρυχθεί θέση μόνιμου ειδικευμένου παθολόγου που η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου και ήδη έχουν υποβληθεί αρκετές αιτήσεις ενδιαφερομένων. Συνεπώς πολύ σύντομα θα έχουμε ένα σύνολο 10 ειδικευμένων ιατρών παθολόγων για την κάλυψη των αναγκών και των δύο Κλινικών.
Οσον αφορά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, μετά από τον πρόσφατο λειτουργικό και χωροταξικό ανασχεδιασμό, τα πράγματα έχουν βελτιωθεί κατά πολύ, τόσο στην εξυπηρέτηση των ασθενών όσο και ως προς το χρόνο αναμονής και βέβαια για αυτό αδιάψευστος μάρτυρας είναι η τοπική κοινωνία και η αθρόα προσέλευση ασθενών οι οποίοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις ανωτέρω αλλαγές. Σημειώνεται δε ότι για πρώτη φορά το ΤΕΠ Καλαμάτας στελεχώνεται με καθημερινή παρουσία γενικού ιατρού.
Για πρώτη φορά από το 2010 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας υπάρχει αυξημένη παρουσία ιατρικού προσωπικού. Θυμίζουμε ότι τους τελευταίους μήνες προσελήφθησαν 25 επικουρικοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και μάλιστα με ειδικότητες που ποτέ δεν υπήρχαν ή που εξέλειπαν για αρκετά χρόνια από το νοσοκομείο μας (Νευροχειρουργική, Αγγειοχειρουργική, Δερματολογία, Γαστρεντερολογία, ιατροδικαστής κ.λπ.).
Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε η μελέτη προσθήκης ορόφου 1.000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, με μοναδικό στόχο να αποσυμφορήσει την κατάσταση στους υπάρχοντες χώρους και να στεγάσει ταυτόχρονα ένα νέο Αγγειοχειρουργικό και Νευροχειρουργικό Τμήμα.
Θυμίζουμε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν ανοίξει και λειτουργούν πέντε νέα τμήματα και συνεχώς δουλεύουμε με μία λογική αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας που προσφέρει το Νοσοκομείο μας.
Κύριε Διευθυντά,
Ολα τα παραπάνω και πολύ περισσότερο η συλλογική δουλειά που καταβάλλεται στο νοσοκομείο μας και η κοινά αποδεκτή ανοδική του πορεία, που και εσείς παρακολουθείτε καθημερινά, χωρίς να παραβλέπουμε τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με την εικόνα που παρουσιάζεται στο χθεσινό σας πρωτοσέλιδο φύλλο και πάντως δεν καταρρέουν τα Επείγοντα και οι Παθολογικές.
Αλλωστε θα ήταν άδικο τη στιγμή που σε πανελλαδική κλίμακα εμφανίζεται το νοσοκομείο μας, με την προσπάθεια όλων μας φυσικά, να αποτελεί ένα νοσηλευτικό ίδρυμα με υψηλή δυναμική, κάποιοι για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους να θέλουν να παρουσιάσουν μία παραποιημένη εικόνα της κατάστασης που αγγίζει δε και τα όρια της κατάρρευσης. Πραγματικά είναι άδικο.
Ωστόσο συνεχίζουμε σταθερά τη δουλειά μας και εργαζόμαστε με το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη υπηρετώντας τόσο το υπέρτατο αγαθό της υγείας όσο και το βασικό στρατηγικό μας στόχο να φθάσουμε το Νοσοκομείο Καλαμάτας πολύ ψηλά. Να γίνει το νοσοκομείο μας ένα νοσηλευτικό ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών, το νοσοκομείο όλων των Πελοποννησίων.

Ο διοικητής
Γεώργιος Μπέζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου