Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

"Ο πρώτος λόγος για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο Δήμο Μεσσήνης"


"Ο πρώτος λόγος για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο Δήμο Μεσσήνης"
"Ο πρώτος λόγος για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος στο Δήμο Μεσσήνης" φωτογραφία δεκαετίας περίπου, με κατοίκους από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης οι οποίοι διαμαρτύρονταν από την εποχή που ξεκίνησε να εκπονείται η μελέτη για τα χαρακτηριστικά του δρόμου Καλαμάτας-Ριζόμυλου
15 Ιουν 2016
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ
Η δημοτική αρχή Μεσσήνης περιμένει να ολοκληρωθούν και οι δύο μελέτες για τον άξονα Καλαμάτας-Ριζόμυλου ώστε να τις αξιολογήσει και να επιλέξει ποια συμφέρει περισσότερο την περιοχή. Μάλιστα το βασικό κριτήριο επιλογής θα είναι ποια από τις δύο μελέτες καλύπτει τις απαιτήσεις του Δήμου για τα αναγκαία παράλληλα έργα. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, υπογραμμίζοντας επίσης ότι ο πρώτος λόγος για το συγκεκριμένο έργο ανήκει στο Δήμο του, διότι ο άξονας κατά το πολύ μεγαλύτερο τμήμα του διέρχεται από αυτόν. Οι μειοψηφίες θεωρούν ότι η δημοτική αρχή, με τη στάση της, ουσιαστικά προκρίνει τη βελτίωση του υπάρχοντος δρόμου έναντι της κατασκευής καινούργιου από την παραλία…
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι στις επόμενες 10-15 ημέρες αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών, προκειμένου να κάνει μετρήσεις για τη μελέτη βελτίωσης του υπάρχοντος δρόμου, η οποία θα εκπονηθεί από τον Μορέα, δωρεάν, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έγινε με τη σημερινή κυβέρνηση για την αναθεώρηση της σύμβασης του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Καλαμάτας (και Λεύκτρου-Σπάρτης), η οποία προβλέπει και την αναπροσαρμογή των αποζημιώσεων του παραχωρησιούχου…
«Πάμε σε δύο λύσεις και θα γίνει αξιολόγηση για την επιλογή της καλύτερης», ανέφερε ο Γιώργος Τσώνης. Η πρώτη λύση είναι η μελέτη που έχει γίνει για τη νέα παραλιακή χάραξη και η δεύτερη είναι η μελέτη που θα γίνει για τη βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου.
Σε ό,τι αφορά την έτοιμη μελέτη με τη νέα χάραξη, ο δήμαρχος σημείωσε ότι αυτή έχει ολοκληρωθεί, πλην όμως δεν έχει θεωρηθεί και γι’ αυτό το λόγο δεν του την έδωσαν προχθές που επισκέφθηκε το υπουργείο Υποδομών.
«Έχετε βαρέσει τσάμικο για τον κάτω δρόμο», είπε σε υψηλούς τόνους ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, εννοώντας ότι η δημοτική αρχή δε θέλει να γίνει ο καινούργιος δρόμος από την παραλία.
«Κατά την άποψή μας ο υφιστάμενος δρόμος δεν επιδέχεται τις αναγκαίες βελτιώσεις», σημείωσε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, παίρνοντας και εκείνος θέση υπέρ της κατασκευής του καινούργιου δρόμου.
Ο Γιώργος Τσώνης επέμεινε ότι η δημοτική αρχή αναμένει και τις δύο μελέτες για να αξιολογήσει ποια θα συμβάλει περισσότερο στην ανάπτυξη του Δήμου Μεσσήνης, ενώ τόνισε επίσης ότι η δημοτική αρχή έχει εργαστεί σοβαρά για το δρόμο αυτό και ήδη έχει ετοιμάσει έναν τεράστιο φάκελο με αυτά που ζητάει ο Δήμος για το δρόμο. Σχολίασε δε ότι «δεν μπορώ να μην έχω πρόταση για το Δήμο μας. Πως θα μπω μετά στο Νησί;», ενώ, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, υπενθύμισε ότι ο ίδιος αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, είχαν καταψηφίσει όταν το Δημοτικό Συμβούλιο, την προηγούμενη θητεία, είχε πάρει απόφαση υπέρ της παραλιακής χάραξης, με τροποποιήσεις όμως της μελέτης που είχε παρουσιαστεί τότε.
Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου